Emotiile ne conduc alegerile si deciziile?

Emotiile – un cuvant intimidant adesea, insa care face parte din viata si natura noastra umana. Este un sentiment incontrolabil in anumite momente si care ne poate provoca o stare de fericire sau nemultumire.

Trebuie sa invatam sa nu ne mai analizam in detaliu greselile, ci sa incercam sa le evitam. Cel mai adesea, emotiile sunt cele care ne conduc catre greseli, de aceea stapanirea acestora este un proces prin care fiecare dintre noi trecem.

Fie ca este vorba de emotiile dinaintea unui examen, de cele dinintea unui interviu sau prima zi de lucru, considernadu-el normale ne vor ajuta sa avem un control mai bun asupra lor. Daca te-ai gandit adesea sa renunti la anumite lucruri care iti placeau doar pentru ca te pun intr-o situatie in care simti ca nu ai control, ei bine, poate ca este momentul sa schimbi acest lucru.

Atunci cand alegem sa lucram intr-un anumit domeniu si incepem munca, prima zi poate fi cea mai dificila, fie ca este vorba de experienta in activitatea respectiva sau nu. Teama de necunoscut ne genereaza emotii, dar daca reusim sa abordam o atitudinea pozitiva, prima zi se va transforma in succes garantat.

Nu-ti fie teama sa intrebi, informatia este de cele mai multe ori cheia pentru a face lumina intr-o situatie dificila, atunci cand emotiile nu-ti permit sa vezi dincolo de aspectele prezentate. Cu totii traim, simtim si ne lasam afectati de anumite situatii, insa faptul ca reusim sa trecem peste ele si sa continuam, este un lucru pe care nu multi il pot face.

Se spune ca iti alegi domeniul de munca in care te simti sigur si stapan pe tine, insa nu este un lucru general valabil. Exista persoane care au renuntat joburi care nu le aduceau prea multe satisfactii orientandu-se catre videochat, un domeniu total necunoscut pentru multe dintre acestea, care insa nu trebuie sa fie condus de emotii. Aici este vorba de comunicare, relaxare si capacitatea ta de a elibera alte persoane de emotii si stari negative.

In videochat, emotiile sunt prezente atata timp cat le permiti. Dupa ce vei reusi sa te acomodezi cu locul de munca, vei vedea ca lucrurile vor evoluat in favoarea ta, amintindu-ti cu drag de sentimentele pe care le-ai avut in prima zi de lucru.